Mânia curățeilor

Mă gândesc la unii colegi de lucrare spirituală – păstori. Nu e așa că apostolul Pavel trebuia ca în 1 Corinteni capitolul 6 să includă o abordare a unor situatii speciale în contextele creștine într-un mod diferit decât l-a exprimat? Oare?

Nu e așa că ar fi trebuit să fie incluse casele de avocatură în loc de prezbiteri sau păstori, pentru că acestea redactează rapoarte incontestabile chiar și post mortem asupra adevărului? Nu e așa că inspirația Duhului Sfânt deleagă cu responsabilitatea discernerii case de avocatură precum Miller & Martin PLLC? Ei redactează rapoarte „incontestabile”. Evenimentul care a „zguduit” lumea evanghelică a șocat toți băgătorii de seamă și blogherii care trăiesc exact cum descria apostolul Petru. Da, este riscant ca un nume să devină popular și chiar emblematic. Acum gurițele care aduceau ode și citau autorul, au devenit fântânile scuipătoare.

Așa este, inima noastră este deznădăjduit de rea și înșelătoare. Dar amintind acest adevăr în gura mare și arătând cu degetul spre Ravi indirect dragi colegi afirmați că voi sunteți atât de vigilenți încât nu veți pica. 1 Cor 10:12. Eu deja am cazut saptamâna asta pe scarile de la mansardă. Dacă nu era nevasta mea picam până la parter. Am alunecat pe o treaptă udă. Deci mare atenție dacă nu pici la examenul de curvie poate pici pe scările date cu luciu. Bine că nu am rupt scara că mă durea sufletul exact ca în cazul unei abateri morale (nu de alta dar ieftine nu sunt). Când fluturi cu un principiu din acesta să nu uiți de un aspect – mândria spirituală e singurul păcat care nu poate exista în absența unei performanțe spirituale.

V-ați bucurat, ați jubilat, v-ați etalat faptul că voi sunteți diferiți, cel puțin atenți și mari apărători ai credinței. În public. Atmosfera evanghelică e plină de precipitații. Pute a fariseism.

man pointing at camera

Întotdeauna când un nume devine foarte sonor sufocând rezonanța Numelui lui Dumnezeu, rezultatul nu are cum să fie altul decât cădere. Păstorii pot pica. Păstorii pot muri. Învățătorii pot greși. Din acest motiv și ei trebuiesc păstoriți și nu lăsați să se păstorească singuri. Darea de socoteală este vitală. Facilitarea ei este un element preventiv biblic. Însă acum în locul unei concluzii corecte am auzit afirmații de genul „vedeți din ce motiv nu trebuiesc susținuți lucrătorii? Vedeți din ce motiv nu trebuie angajați păstorii?” Evenimentele recente ne-au arătat că asupra lucrătorilor se poartă un război spiritual crunt. Cel care se străduiește să murdărească numele lucrătorilor nu are nevoie de ajutorul tău. Ceea ce poți face este să lupți alături de credincioși pentru restaurare și recuperare. Adeseori asta înseamnă post și rugăciune, uneori „luarea pulsului”, alteori bani, uneori o masă caldă și evident apartenența într-un trup strâns și bine închegat.

Published by

flaviuleontiuc

Pasionat de inovatie

2 thoughts on “Mânia curățeilor”

Leave a comment