Din ce motiv să îți dorești o izolație sub casă

StockSnap_JJE5DPU0U9.jpg

Cele mai multe păreri ale beneficiarilor sunt în favoarea proiectării clădirii fără prevederea stratului termoizolator sub placă. Așa cum am mai spus într-o altă postare acest aspect determină erodarea și degradarea în timp scurt a plăcii dacă nu mai este prevăzut un strat protector precum și a apariției fenomenului de condens sub șapa armată. Chiar dacă veți fi tentați să credeți că încălzirea prin șapă înlătură fenomenul, în absența termoizolației de sub placă fenomenul este amplificat, dar resimțit mai târziu.

Pentru a evita fenomenul condensului precum și a pierderilor care le produce o placă neizolată precum și fundațiile continue sub ziduri și sub stâlpi vă recomand folosirea termoizolațiilor sub placă și izolarea fundațiilor. În acest articol vă prezint diagrama variației de temperatură și stratificația izolării corespunzătoare a unei plăci în contact direct cu solul.

Voi enumera straturile amplasate sub pardoseală:

 1. Șapă armată pe bază de ciment grosime 7 cm
 2. Folie de polietilena conform standard DIN 12524  0,02 cm
 3. Izolație din fibră lemnoasă 8,00 cm
 4. Placă de beton armat conform standard EN 12524 (2400 kg/mp) 20 cm
 5. Membrană bituminoasă conform standard  DIN 52128   0,05 cm
 6. XPS Wlf-Gr. 035, minim 20 cm
 7. Balast/pietriș 25 cm

Mai jos redau variația temperaturii în placa izolată cu polistirenul XPS. Folosind această stratificație veți obține un coeficient global de transfer termic corespunzător clasei de eficiență superioară energetică respectiv 0,12 W/m²K.

diagrams.png

Published by

flaviuleontiuc

Pasionat de inovatie

2 thoughts on “Din ce motiv să îți dorești o izolație sub casă”

 1. Salutare!
  Ce parere aveti de folosirea betonului impermeabil pt fundatii si placa? Ma refer la betonul in care se adauga apa de sticla. Mai trebuie hidroizolata o temelie daca folosesc beton impermeabil?

  Like

  1. În cazul în care folosiți acest material suprapus cu un strat de pietriș nu mai este nevoie de hidroizolație. Pe termen lung în absența termoizolației exterioare plăcii vor apărea degradării ale plăcii de beton, dar garanția acestei plăci este mai lungă decât a unei plăci din beton armat fără alte materiale care ridică densitatea sau oferă proprietăți de impermeabilitate.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s