Un sfat util despre izolarea placilor de la parter și subsol

Am fost preocupat foarte mult timp de izolarea corectă a caselor. Am dedicat câțiva ani în cercetare științifică, experimente în laborator, măsurători și determinări caracteristice pentru diferite tipuri de zidărie și planșee. În acest articol nu doresc să argumentez științific concluziile pe care le-am dedus în cercetarea mea.

Am colaborat recent cu un arhitect foarte bun din România. Am observat că în România există încă o teamă, respingere față de izolarea planșeului de la parter sau subsol cu o termoizolație corespunzătoare care să confere un confort termic interior. Vreau sa conștientizăm împreună faptul că planșeul subsolului sau al parterului este în permanent contact cu o suprafață rece. Termoizolarea acestuia reprezintă o investiție necesară, cel puțin la fel de importantă ca și izolarea pereților sau a acoperișului. Sunt o sumedenie de fenomene care se întâmplă sub placa unui spațiu încălzit.

Al doilea aspect legat tot de termoizolarea plăcilor de la parter sau subsol vizează amplasarea termoizolației. Aș dori să vă provoc la un exercițiu de imaginație. Cum ar fi dacă am putea să ne îmbrăcăm iarna la temperaturi scăzute cu hainele sub piele? Există și persoane care au înțeles importanța termoizolării plăcilor de la parter sau subsol. Cu toate acestea atunci când se realizează construcții noi, termoizolația este prevăzută deasupra plăcii. Este un concept mai puțin rentabil și avantajos. Sugerez amplasarea termoizolației sub placa planșeului.

Dacă ai construit case cu termoizolați realizate așa cum am sugerat, poate dorești să împărtășești câteva concluzii sau opinii despre acest aspect.

Published by

flaviuleontiuc

Pasionat de inovatie

2 thoughts on “Un sfat util despre izolarea placilor de la parter și subsol”

  1. Buna seara,
    ma bucur ca putem sa beneficiem de informații profesionale din partea unui specialist. Sper sa primim cat mai multe informatii pe viitor.

    Va rog sa ne spuneti ce materila si ce grosime recomandat.
    Multumes anticipat.

    Like

Leave a comment